В училището в Поликрайще направиха поименна учебна зала "Свещеник Георги Полуганов"
Осветиха поименна учебна зала в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Поликрайще на името на свещеник Георги Полуганов - водач на българското национално Възраждане в Поликрайще, основател на училището и пръв учител в него. Събитието беше съпътствано с тържество по случай Деня на народните будители, то е и част от честванията на 195-годишнината от основаването му. Към момента в местното училище има 43-ма ученици. Припомняме, че министърът на образованието даде една година на ръководството да привлече ученици, за да остане отворено местното училище.
Както във всички училища в страната, така и за училището в село Поликрайще учебната година стартира при засилени мерки, заради коронавируса. Към момента в учебното заведение няма заразени ученици и такива под карантина. Предимство в това отношение е малкият брой деца в паралелките. По думите на директора така по-лесно се осигурява необходимата дистанция. Притесненията на родителите са единствено към електронното обучение.
В края на миналата учебна година министърът на образованието даде една година на ръководството на местното училище, за да подобри образователния процес и да привлече достатъчно ученици в класните стаи, за да продължи да съществува.
С освещаването на поименна учебна зала в училището на името на "Свещеник Георги Полуганов" ръководството продължава традицията всяка една зала да носи името на някой български будител.


Вяра Димова
29 Октомври 2020 | 17:44
Тагове: Поликрайще, училище, кабинет, освещаване

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook