Търновски адвокат осъди Държавен фонд „Земеделие“
Търновски адвокат осъди Държавен фонд „Земеделие“ заради отказ да предостави информация за първите 300 в страната, които са усвоили най-много евросубсидии като земеделски производители от 2007 година насам. Сега Фонд „Земеделие“ трябва да отговори на адвокат Сева Памукчиева.
До делото се стига, след като Държавен фонд „Земеделие“ отказал да даде информация на първите 300 бенефициенти, а аргумента за това бил, че подобна информация не е от обществен интерес. Сподед адвокат Сева Памукчиева начинът, по който се разходват бюджетните средства трябва да бъде прозрачен.
До момента има отговор единствено какви са генералните суми, които са получавани за всяка една отделна година – от 2007 насам.
Не са разписани конкретни срокове, в които Държавен фонд „Земеделие“ трябва да реагира на съдебното решение, но адвокат Памукчиева, заяви, че дори след получаването на този отговор ще продължи да поставя въпроси пред фонда, за да провокира обществен интерес за начина, по който се разходват европейските средства в селското стопанство.


Вяра Димова
6 Ноември 2020 | 16:53
Тагове: адвокат, дело, информация, субсидии

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook