Общинският приют предлага безплатна кастрация на кучета и на котки
Общинският приют на Велико Търново предлага безплатна кастрация на домашни и дворни кучета, както и на котки. Медицинските процедури се извършват от висококвалифицирани ветеринарни лекари в лицензираната амбулатория на приюта, която е оборудвана със съвременна технология. Кастрацията е считана за най-хуманния начин за намаляване на броя на безстопанствените кучета.
Приютът в село Шемшево кастрира кучета от 2018 година, от 2019 и котки. На тях процедурата се прави след предварително записване в общината, а записването за кастрация на куче става в приюта. Около 130 котки са кастрирани за тази година и между-250-300 кучета. След процедурите всяко куче получава чип, а стопаните са освободени от местния данък.
Една от целите на приюта е да насърчи осиновяването на кучетата. Общо за петте години, в които съществува, нов дом са си намерили над 600 четириноги.
Всеки, който си търси домашен любимец и има възможност да се грижи отговорно за него, може да посети приюта в село Шемшево и да стане стопанин на куче.


Вяра Димова
11 Ноември 2020 | 17:19
Тагове: приют, кучета, котки, кастрация

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook