Студенти заместват учители
Все повече студенти заместват учители в областта. Третокурсниците от Педагогическия факултет на ВТУ Мария Банова и Преслав Николаев заместват двама отсъстващи педагози в Средно училище “Вела Благоева''. В учебното заведение не са първите студенти, които заместват, сподели директорът. За възможността и отговорностите пред младите преподаватели, вижте.
Мария Банова преподава по Изобразително изкуство, Mатематика, Bългарски език и Човек и природа на четвъртокласници. Води и Час на класа, защото е и класна по заместване. Преподава за втори път на ученици в Средно училище “Вела Благоева''. Този път прекрачва прага по-спокойна и уверена във възможностите си и комуникацията с учениците.
Преслав, също като Мария, все още не е имал практика и влиза в училищната среда с притеснение, но и с вълнение. Преподава вече близо месец физическо възпитание и спорт на няколко класа, и въпреки краткото време казва, че учениците бързо го приемат.
Независимо от малкия опит, който имат Преслав и Мария, те вече са сигурни, че това е пътят който искат да следват и професията, която искат да работят, след като завършат висшето си образование.


Вяра Димова
12 Ноември 2020 | 17:50
Тагове: учители, студенти, заместване, училища

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook