3 години затвор за Румен Рашев

3 години затвор за бившият градоначалник на Велико търново д-р Румен Рашев постанови апелативният съд в старата столица. Присъдата може да бъде обжалвана в 15 дневен срок пред Върховния касационен съд. Другият подсъдим по делото бившият главен архитект Елена Абаджиева получи 3 години условна присъда с 5 годишен изпитателен срок. Великотърновският апелативен съд отмени решението на окръжната инстанция за условна присъда на д-р Рашев и постанови, че бившият кмет на старата столица трябва да лежи в затвора в продължение на 3 години при първоначален общ режим. Ексградоначалникът бе признат за виновен, за това че е ощетил общината с над 450 хиляди лева, давайки право на строеж на местен предприемач през 2005 година, без да са платени нужните компенсации. Видимо изненадан от присъдата Рашев отказа коментар.
Бившият главен архитект Елена Абаджиева бе призната за виновна по същото обвинение. Тя бе осъдена на 3 години условно с 5 годишен изпитателен срок. Апелативният съд постанови още, че двамата не трябва да плащат сумата от 450 хиляди, тъй като исканията на Общината са неоснователни. Те трябва да платят единствено по 7500 лева – разноски по делото.
Решението на апелативния съд може да бъде обжалвано пред Върховен касационен съд в рамките на 15 дни. Ако това не се случи, до един месец Румен Рашев ще влезе в затвора.


Борис Цанов
2 Март 2012 | 19:24
Тагове: дело, Рашев, присъда, апелативен съд, Елена Абаджиева, затвор

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook