Мерки за справяне с проблемите с дърводобива обсъждаха в Областна администрация
В Областна администрация Велико Търново се проведе втора работна среща на тема “Повишаване на контрола при добива и извозването на дървесина на територията на област Велико Търново”. Тя беше организирана по инициатива на Областния управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев. В дискусията се включиха представители на десетте общини, както и на ОД на МВР-В. Търново, на Областно пътно управление, на Регионална дирекция по горите. Директорът на Северноцентрално държавно предприятие инж. Иван Недков, заместник-окръжният прокурор Христо Христов и началникът на отдел Автомобилна администрация Велико Търново също бяха сред участниците.
До 2 декември всички представители на отговорните ведомства, трябва да предложат в писмен вид конкретни мерки за справяне с проблемите в дърводобива и транспорта на дървесина.
Като основни проблеми пред институциите се очертават кражбата на дървесина, което включва и извършването на сеч в съседен парцел извън определения в документите издадени за тази дейност. Извозването на дървесина с превозни средства, които не отговарят на изискванията на закона, както и разрушаването на пътищата по които преминават претоварени с дърва камиони, са другите проблеми. По време на срещата бе обсъдена и възможността за организиране на специализирани полицейски операции съвместно с РДГ, НАП, Икономическа полиция и др., за упражняване на изненадващ контрол на фирмите занимаващи се с добив и транспортиране на дървесина.
“Мерките, които се вземат нямат за цел да се пречи на фирмите, които се занимават с този бизнес”, подчерта областният управител проф. Пенчо Пенчев.


Евроком Царевец
24 Ноември 2015 | 15:25
Тагове: дърводобив, мерки, областен управител, сигурност

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook